EtherischeOliën

Etherische oliën worden op natuurlijke wijze uit geneeskrachtige planten gewonnen. De oliën hebben een fijne geur en bevatten krachtige, helende bestanddelen die een diepe werking hebben op lichaam en geest.  Ze activeren o.a. het afweersysteem en stimuleren het lichaam tot zelfgenezing. Ze worden door het lichaam opgenomen door o.a. inhalatie, inname, baden, massage, lotions, crèmes. Oliewerk werkt alleen met 100% zuivere etherische oliën.  Anders heeft de etherische olie weinig tot geen therapeutische waarde en effect. De hoge concentratie zorgt ervoor dat bij toepassing maar weinig etherische olie gebruikt hoeft te worden om effect te hebben.

 

Etherische oliën kun je verdampen in speciaal daarvoor gemaakte verdampers. In verband met de veiligheid (kinderen / huisdieren) heeft de voorkeur om met een elektrische verdamper te werken. De verdamper (ca. 45 graden)  verwarmt de oliën zodat deze verdampen. Een bakje water op de verwarming met oliën kan ook. Meestal zijn 5 tot 15 druppels etherische oliën voldoende om een prettige geur in de ruimte te verspreiden. De hoeveelheid oliën is afhankelijk van de grootte van de kamer en de sterkte van de geur die je wilt bereiken. Begin altijd met 5 druppels. En ervaar wat je prettig vindt. Meer kan namelijk altijd.

In de webshop vindt je een aantal verdampsynergiën. Een synergie is een mix van verschillende op elkaar afgestemde etherische oliën.  Het is ook mogelijk om een verdampmix op maat te maken. Stuur mij daarvoor een mail. Je speciale mix kan verstuurd of op afspraak afgehaald worden.

De meeste etherische oliën mogen niet puur op de huid aangebracht worden. Uitzonderingen zijn o.a. lavendel en tea tree. Ze kunnen irriterend werken op je huid. Daarom mengen we deze met een “drager”. Dragers kunnen plantaardige vette oliën, body lotions, body milks, zalven of crèmes zijn. Op deze manier worden de werkzame stoffen opgenomen in je lichaam.

BASISOLIEN

Een massage- of huidolie van basisoliën is een weldaad voor je huid. Ze zijn verzachtend, hydraterend, vullen tekorten aan in de huid en kunnen een bijdrage leveren aan de behandeling van huidproblemen. Basisoliën zijn vette oliën van plantaardige oorsprong. Gewonnen uit de eerste, koude persing van o.a. noten, zaden, vruchten, pitten. Ze zitten boordevol met onverzadigde vetzuren, vitaminen en andere werkzame bestanddelen. Zowel inwendig als uitwendig kunnen deze vette oliën een bijdrage leveren aan een goede gezondheid en een gezonde huid. In combinatie met etherische oliën geef je je huid nét dat beetje extra aandacht. Breng de olie aan op een nog vochtige huid voor een betere opname van de olie.

LUCHTKWALITEIT

verbeter op natuurlijke wijze de luchtkwaliteit in huis

VEILIGHEID

Door de lage dosering zijn er nauwelijks bijwerkingen bij het gebruik van etherische oliën. Overgevoeligheidsreacties kunnen voorkomen. Win bij twijfel altijd het advies in van een aromatherapeut.  Inwendig gebruik is uitsluitend op advies van een aromatherapeut. De mogelijkheden van (veilig) gebruik van etherische oliën ontdekken is leerzaam en heel leuk. Volg eens een van onze leerzame en leuke workshops