Huidverzorging

De huid is ons grootste orgaan en deze voedt je het beste met natuurlijke producten. Zonder siliconen, parabenen of huid afsluitende ingrediënten, 100% dierproefvrij. Zeker als je gemakkelijk last hebt van huidirritatie, jeuk, roodheid of een (extreem) droge huid.  Vette plantenoliën zijn het superfood voor je huid. Ze zitten boordevol met mineralen, vitaminen en spoorelementen. Een huidolie (of een bodylotion) verrijkt met etherische oliën ondersteunt een gezonde huid. Kies een heerlijk geurend product uit onze webshop of maak gewoon eens je eigen crème of lotion. Dit is makkelijker dan je denkt. Tijdens de workshop “je eigen verzorgingsproducten maken” leer je hoe en welke oliën geschikt zijn voor jou. Oliewerk wil graag helpen om de plasticvervuiling een beetje te verminderen. Is je product op dan kan jouw flesje/potje weer gevuld worden. 

Ook met specifieke huidklachten kan ik je helpen. Stuur een mail voor een afspraak voor een persoonlijk, passend advies 

Psoriasis is een vervelende huidaandoening die niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch voor veel ongemak kan zorgen. Een jeukende huid, bultjes en irritatie. Kalmeren en hydrateren zijn de twee belangrijkste doelen bij een natuurlijke behandeling van psoriasis. De huidolie zorgt voor een gehydrateerde huid die dode huidcellen sneller laat afschilferen, waardoor je minder last hebt van roodheid, irritatie en jeuk. En de etherische oliën werken kalmerend op je emoties.

Eczeem wordt als een relatief onschuldige aandoening beschouwd. Maar het kan de kwaliteit van leven wel degelijk negatief beïnvloeden omdat eczeem gepaard kan gaan met jeuk, schilfering van de huid en schaamte. Vette plant- en etherische oliën kunnen helpen om de eczeem te verminderen.

Een bodylotion hydrateert de normale en droge huid, trekt direct in en laat geen laagje op de huid achter. De basis is een neutrale bodylotion met heerlijk geurende etherische oliën en amandelolie. Je kunt kiezen uit Jasmijn, Ylang Ylang, Roos of Lavendel. De Lavendel is ook als after sun te gebruiken. Verzacht, verkoelt en heelt de rode huid.  Heb je een hele droge huid? Dan kies je voor een huidolie met de voedende ingrediënten van o.a. amandel-, argan- of calendula olie.

Ben je allergisch voor veel ingrediënten of heb je een extreem gevoelige huid? Of wil je zo weinig mogelijk ingrediënten gebruikten? Met een natuurlijke lichaamsolie kies je voor een verzorging die  boordevol zit met anti-oxidanten, spoorelementen, vitaminen en mineralen. Deze stoffen ondersteunen het herstel van je huid en verbeteren zo jouw huidconditie. Een huidolie is dé oplossing als je op zoek bent naar zo puur mogelijke, natuurlijke verzorging

Je wast je handen om vuil, bacteriën en virussen, die ziekten kunnen veroorzaken, te verwijderen. Wassen met water en zeep helpt. Maar zodra je weer contact hebt met andere mensen of materialen en je geen water bij de hand hebt, kunnen je handen weer besmet zijn. Reinig daarom je handen met producten die bacteriën en virussen neutraliseren. Onze handgel  is speciaal samengesteld voor intensief dagelijks gebruik. Amandelolie en Aloë vera herstellen de vochtbalans en kloofjes in de handen. De etherische oliën werken antiviraal en antibacterieel.

Geniet van ontspannen spieren en een goed verzorgde huid. De oliën dringen diep door in de huid en verbeteren de vochtbalans, waardoor droogtelijntjes verdwijnen en de huid zijdezacht aan zal voelen. De basis is amandelolie waar een van de bestanddelen vitamine E is. Deze olie trekt diep in de huid en werkt huid herstellend. De heerlijk geurende etherische oliën zorgen voor lichamelijke en geestelijke ontspanning.  De massage olie ROOS is uitermate geschikt voor de tere en gevoelige babyhuid. Kalmeert en verzacht. Geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden.