Zelfzorg

Gelukkig hoef je niet voor elk kwaaltje naar de huisarts. Vaak kun je zelf veel doen om je beter te voelen. Deze producten met etherische oliën stimuleren het zelf genezende vermogen van je lichaam en kunnen een ontspannende of opwekkende effect hebben op je emoties.

Kun je geen zelfzorg product vinden voor jouw klacht? Maak een afspraak met Joes Bink voor een persoonlijk consult. Op basis van jouw klachten, voorkeur voor geur en gebruik, wordt er een speciaal recept gemaakt

Verkoudheid is een vervelende kwaal die vooral in de herfst en winter de kop op steekt. Een verstopte neus en slijm in de luchtwegen zorgen ervoor dat je niet lekker door kunnen ademen. Een bonzend hoofd en druk op de bijholtes zorgen ervoor dat je je flink beroerd kunnen voelen. Aromatherapie blijkt goed te helpen bij luchtwegklachten. Vooral infecties en acute aandoeningen worden in het algemeen effectief bestreden.  Daarnaast blijkt aromatherapie sterk in de opbouw van een goed werkend immuunsysteem. Dit is één van de sterke punten van aromatherapie. Want een infectie krijgt vat op het lichaam als dat lichaam verzwakt is en de immuunreactie zwak of laag is. Regelmatig gebruik van etherische oliën die het immuunsysteem stimuleren, voorkomt of vermindert de symptomen. Dit is makkelijk te doen door in huis te verdampen of het gebruik van een inhaler. 

Roken is een zware verslaving. Het is dus niet verwonderlijk dat mensen het zo moeilijk hebben om te stoppen. Het lukt nog steeds weinig rokers te kappen zonder begeleiding. Eigenlijk heeft niemand echt behoefte aan die sigaret.  Volgens specialisten heeft roken veel te maken met stress, werkdruk, onzekerheden, faalangst of opgekropte agressiviteit. Een degelijk voedingspatroon, regelmaat en beweging kunnen veel stress wegnemen zodat de zin naar een sigaret afneemt. Als extra ondersteuning kun je de neusinhaler met etherische oliën gebruiken. Etherische oliën verminderen de drang en stellen het opsteken van een sigaret uit. En als je gestopt bent, ondersteun daarna je lichaam bij het schoonmaken van je longen met de inhaler voor schone longen

Niezen, verstopte neus, jeukende/tranende ogen, benauwdheid en vermoeidheid. De kenmerken van hooikoorts. Een inhaler met etherische oliën tegen allergie (antihistaminica) en ontstekingsremmende oliën helpt. Deze inhaler is handig in gebruik en neem je makkelijk mee in je tas of broekzak. Altijd bij de hand dus. Gebruik de inhaler direct bij de 1e verschijnselen en herhaal dit meerdere keren per dag.

Bescherm jezelf met de 100% natuurlijke antimug lotion, tegen insecten en teken. Deze lotion bevat etherische oliën die de insecten op een afstand houden. Na 4 uur opnieuw aanbrengen. Hebben de muggen je te pakken gehad? Dan helpt de anti jeuk snel. Verzorgt, verkoelt en vermindert de jeuk en zwelling.

Spanningshoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. Het kan komen door een verkeerde houding of te lang in dezelfde houding zitten. Frisse lucht, een goede nachtrust, voldoende afleiding, sport en ontspanning kunnen helpen om spanningshoofdpijn te verminderen. Voel je de hoofdpijn opkomen? Masseer dan zachtjes je spieren in de hals, schouders en hoofd met de hoofdpijnroller. Dit helpt je om te ontspannen en de pijn te verlichten.