Zelfzorg

Verbeter de kwaliteit van je huid met de natuurlijke zelfzorgproducten van Oliewerk. Of je nu last hebt van eczeem, vermoeide spieren, voetschimmel, psoriasis of op zoek bent naar een goede insecten werende huidlotion voor op vakantie. Kun je geen zelfzorgproduct vinden voor jouw klacht? Maak een afspraak met Joes Bink (joes@oliewerk.nl) voor een persoonlijk consult. Op basis van jouw klachten, voorkeur voor geur en gebruik, wordt er een recept gemaakt voor jouw persoonlijke verzorgingsproduct.

Psoriasis

Psoriasis is een hele vervelende huidaandoening die niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch voor veel ongemak kan zorgen. Een jeukende huid, bultjes en irritatie. Kalmeren en hydrateren zijn de twee belangrijkste pijlers bij een natuurlijke behandeling van psoriasis. De bodymilk zorgt voor een gehydrateerde huid die dode huidcellen sneller laat afschilferen. Waardoor minder roodheid, irritatie en jeuk. De etherische oliën hebben een kalmerende effect op de emoties.

Eczeem

Eczeem wordt als een relatief onschuldige aandoening beschouwd. Maar het kan de kwaliteit van leven wel degelijk negatief beïnvloeden omdat eczeem gepaard kan gaan met jeuk, schilfering van de huid en schaamte. Essentiële oliën kunnen helpen om de eczeem onder controle te krijgen en de klachten te verminderen.

Hooikoorts

Niezen, verstopte neus, jeukende/tranende ogen, benauwdheid en vermoeidheid. De kenmerken van hooikoorts. Een inhaler met etherische oliën tegen allergie (antihistaminica) en ontstekingsremmende oliën helpt. Deze inhaler is handig in gebruik en neem je makkelijk mee in je tas of broekzak. Altijd bij de hand dus. Gebruik de inhaler direct bij de 1e verschijnselen en herhaal dit meerdere keren per dag.

Insectenwerend

Bescherm jezelf met de 100% natuurlijke lotion anti mug, tegen insecten en teken. Deze lotion bevat etherische oliën die de insecten op een afstand houden. Na 4 uur opnieuw aanbrengen. Hebben de muggen je te pakken gehad? Dan helpt de anti jeuk snel. Verzorgt, verkoelt en vermindert de jeuk en zwelling.

Verkoudheid

Verkoudheid is een vervelende kwaal die vooral in de herfst en winter de kop op steekt. Een verstopte neus en slijm in de luchtwegen zorgen ervoor dat je niet lekker door kunnen ademen. Een bonzend hoofd en druk op de bijholtes zorgen ervoor dat je je flink beroerd kunnen voelen. Aromatherapie blijkt goed te helpen bij luchtwegklachten. Vooral infecties en acute aandoeningen worden in het algemeen effectief bestreden met behulp van essentiële oliën. Daarnaast blijkt aromatherapie sterk in de opbouw van een goed werkend immuunsysteem. Dit is één van de sterke punten van aromatherapie. Want een infectie krijgt vat op het lichaam als dat lichaam verzwakt is en de immuunreactie zwak of laag is. Regelmatig gebruik van etherische oliën die het immuunsysteem stimuleren, voorkomt o.a. verkoudheid of vermindert de symptomen. Dit is makkelijk te doen door in huis te verdampen of het gebruik van een inhaler. Bekende toegepaste etherische oliën zijn pepermunt, tijm, oregano, den.

Huidherstel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wondgenezing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.