Lekker in je vel

Dat willen we toch allemaal! Heerlijke, geurige oliën uit de natuur kunnen je daarbij ondersteunen. Daarvoor pas ik aromatherapie toe. Aromatherapie is het gebruik van etherische oliën, die worden gewonnen uit o.a. bloemen, bomen, wortels, hars, kruiden. Etherische oliën hebben een positief effect op de lichamelijke en geestelijke gezondheid en kunnen verlichting brengen bij vele aandoeningen. Iedere olie kent zijn eigen toepassing en eigenschappen. Het gebruik van 100% zuivere etherische
olie ter bevordering van je gezondheid heeft, mits op de juiste wijze gebruikt, zeer zelden bijwerkingen.

Aromatherapie is feitelijk niet nieuw. Al in de tijd van het oude Egypte werd veelvuldig gebruik gemaakt van etherische oliën. De huidige farmaceutische en cosmetica industrie vinden hun oorsprong in het werken met planten. Planten als geneesmiddel, planten als cosmetisch middel. Door de industriële en technologische mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, is men het gebruik van planten enigszins uit het oog verloren. De huidige industrie is weliswaar gebaseerd op de werking van planten, maar niet meer op het werken met planten. Er is een groeiende behoefte aan echtheid, zuiverheid en essentie. Aromatherapie voldoet aan deze behoefte.

Aromatherapie is een natuurgeneeskundige therapie, gebaseerd op de werking van etherische oliën.  De etherische oliën hebben een fijne geur en bevatten krachtige, helende bestanddelen die een diepe werking hebben op lichaam en geest.  Ze activeren o.a. het afweersysteem en stimuleren het lichaam tot zelfgenezing. Ze worden door het lichaam opgenomen door o.a. inhalatie, inname, baden, massage, lotions, crèmes. Aromatherapie is voor iedereen geschikt, voor baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen. Ze biedt ondersteuning en herstel van uiteenlopende klachten, zoals stress, luchtweg- of huidproblemen.  Aromatherapie kan een goede aanvulling zijn op een reguliere behandeling, echter vervangt deze geen huisarts of specialist. 

Joes Bink (eigenaresse van Oliewerk) heeft een HBO opleiding tot aromatherapeut gevolgd. Sinds 2007 heeft zij haar praktijk in Wouw.  Tijdens een consult worden jouw klachten met je doorgesproken. Op basis daarvan wordt een behandelplan gemaakt waarbij etherische oliën op diverse manieren kunnen worden ingezet. Stuur voor een afspraak een mail

De producten van Oliewerk zijn goed voor je huid en voor jouw omgeving. Ze zitten in flessen of glazen potjes zonder extra verpakkingsmateriaal en een eenvoudig zwart/wit etiket. Alles is meerdere malen herbruikbaar.

Joes Bink, natuurgeneeskundig therapeut